ГолосUA
12:52 02/08/2010

На Україну можуть очікувати «російські» пожежі (Додано ГОЛОС)

У зв’язку із підвищеною пожежною небезпекою МНС України не виключає лісові пожежі, подібні до тих, що днями сталися в Росії, проте заявляє про повну бойову готовність у випадку необхідності.

Про це сьогодні заявив ГолосUA головний спеціаліст прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України Василь Словецький. /> ГОЛОС

«Нам може загрожувати така ситуація. Сказати, що в нас такого не буде — практично не можливо», — сказав В.Словецький.

За його словами, наразі під підвищеною пожежною небезпекою знаходяться Південь та Схід України. «За сухого клімату і високих температурних умов, у лісах, особливо у вільних лісах, дуже швидко підвищується пожежна небезпека», — зазначив він.

Представник прес-служби розповів, що у зв’язку із підвищеною пожежною небезпекою окрім оперативників МНС зараз в постійному режимі попередження небезпек працюють і в Держкомітеті із лісового господарства.

«Ми, відповідно, привели свої сили у цих областях, своє технічне оснащення у відповідний стан для того, щоб, у випадку пожежі, відразу розпочати роботу з її ліквідації. А в лісового господарства є своя оперативна команда і свої розвідувальні гелікоптери. У нас, звичайно, є авіація, ціла ескадрилья в постійній бойовій готовності, знаходяться на чергуванні пожежні літаки, гелікоптери по областях. Є ще окремі у нас загони, які можуть бути задіяні в разі необхідності в регіонах України», — запевнив він.

В.Словецький також розповів, що зараз МНС проводить пропагандистську роботу із навчання та попередження населення для запобігання пожежних небезпек. «Ми закликаємо людей, щоб вони менше ходили до лісу, особливо у тих областях із підвищеною пожежною небезпекою, у хвойних лісах, не розтоплювали багаття. Навіть недопалок може стати причиною займання, навіть іскра від автомобіля, який в ліс заїде», — додав представник прес-служби МНС. Він повідомив, що наразі в МНС навіть відеоролики про пожежну небезпеку відзняли для трансляції на українських телеканалах.

Нагадаємо, що днями Росія постраждала від лісових пожеж і вогняних смерчів. Згоріли цілі села. Загинули 28 осіб, зокрема, двоє пожежників. Дітей терміново евакуювали з оздоровчих таборів. До боротьби з вогнем підключилася армія.

Сьогодні Укргідрометцентр та МНС України попередили про надзвичайн пожежну небезпеку у Києві з 3 по 6 серпня. Згідно з інформацією, на Київщині 3-6 серпня переважатиме сильна спека 35-38°, висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Я.Солонська
 

Читайте также по теме