ГолосUA
09:27 01/11/2010

На виборах мера Харкова лідирує Кернес

 

За кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса проголосували 64 тис. 826 людей. 

За кандидата від "Батькивщини" Арсена Авакова свої голоси віддали 55 тис. 951 людина. Дельта складає 8 тис. 875 голосів (4,44%).

Про це повідомляє офіційний сайт Харківської обласної організації Партії регіонів.

У Дніпропетровську дані двох екзит-полів, проведених на виборах міського голови, істотно відрізняються. Так, за даними екзит-полу, організованого Дніпропетровською філією Київського інституту проблем управління імені Горшеніна, лідером гонки є діючий міський голова кандидат від Партії регіонів Іван Куліченко. Як відзначив на директор філії Олександр Смирнов, за І.Куліченко висловилися 40,1% опитаних на ділянках, за лідера партії "Україна Майбутнього" Святослава Олійника — 16,1% опитаних, за Андрія Павелка ("Фронт Змін") — 15,5%, за Загіда Краснова ("Наша Україна") — 14,2%, за Галину Булавку ("Батькивщина") — 6,9%

В той же час дані екзит-полу, проведеного представниками Дніпропетровської міської організації "Позиція", істотно відрізняються. За інформацією лідера організації Вадима Головченка, на першому місці — Загід Краснов ("Наша Україна") — 33,4%, на другому — Іван Куліченко (Партія регіонів) — 25,9 %, на третьому — Святослав Олійник ("Україна Майбутнього") — 14,1%. За Андрія Павелка ("Фронт Змін") віддали голоси 5%, за Галину Булавку ("Батькивщина") — 4,1%.

У Миколаєві, за даними двох екзит-полів, на виборах мера міста лідирує діючий міський голова Володимир Чайка. Опит, проведений Центром з вивчення громадської думки "Наваль-експерт" на дванадцяти виборчих ділянках, показав, що за В.Чайку віддали голоси 42,7% виборців, в той час, як за його найближчого конкурента Сергія Ісакова — 30,3%. За даними екзит-полу громадської організації "Памолодь України", за В.Чайку проголосували 38,3%, за С.Ісакова — 34,7%.

На думку міжнародних спостерігачів, в Україні вибори пройшли без фальсифікацій і їх можна визнати легітимними. "Загальне враження: вибори пройшли організовано, хоча, враховуючи масштаби, не можна виключити, деякі погрішності, але в цілому, по моєму особистому враженню, не було виявлено порушень, які могли б поставити під сумнів легітимність цих виборів", — заявив заступник голови Держдуми Федеральної ради Російської Федерації Олександр Бабаков.

Кажучи про порушення, спостерігачі підкреслили, що вони були незначні і одиничні. "Ми відзначили, що не скрізь були зняті портрети кандидатів, а на ділянці №2003 один з кандидатів продовжував вести свою пропаганду. Це грубе порушення", — заявила президент американо-російської торгової палати США Хелен Теплицька.

Остаточні підсумки голосування згідно із законом мають бути підведені не пізніше 5 листопада.

 

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте также по теме