ГолосUA
14:25 09/02/2011

На вільному конкурсі “МАУ” могли б коштувати набагато дорожче — експерт

Головний покупець “Міжнародних авіаліній України”, згідно із українським законодавством, є його нинішній власник, який може диктувати свої правила.

Про це сьогодні в ефірі радіо “Ера FM” у програмі "РозворотUA" заявив президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко.

“Теоретично, якби держава вивела ці акції на вільний конкурс, то, можливо, вона могла отримати й більше (від продажу — ред.). І навіть значно більше — можна говорити про суму і півтора-два рази більшу”, — зауважив він.

Однак, як зазначив експерт, що не факт, що ці акції компанії купив би той, хто їх насправді купив зараз. Але згідно з діючим законодавством, і згідно з діючими нормативними документами, у держави був один єдиний вихід. Головними правами на купівлю акцій мав власник компанії, а тому й мав, на переконання Р. Іщенка, можливість запропонувати меншу ціну.

При цьому експерт наголосив, що умови складені певним чином, хоча й прописані згідно законодавства. І в судовому порядку довести, що ці нормативи є неправильними, неможливо.

Нагадаємо, 5 листопада 2010 року Фонд Держмайна оголосив про приватизацію державного пакета акцій “МАУ”. 22 листопада глава ФДМУ Олександр Рябченко на прес-конференції заявив, що Фонд Держмайна вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій “МАУ” повинна становити 250 млн. грн.

1 грудня ТОВ “Українська експертна група” (м. Київ) була визнана переможцем конкурсу з відбору оцінювача 61,58%-ого державного пакету акцій авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”.

Читайте также по теме