ГолосUA
11:53 04/01/2010

На вимогу АМКУ «Укрпошта» встановила прозорий порядок формування вартості послуг за приймання комунальних платежів

На вимогу Антимонопольного комітету України УДППЗ «Укрпошта» запровадило прозорий й економічно обґрунтований порядок формування вартості послуги з приймання платежів за електроенергію та житлово-комунальне обслуговування населення на підставі договорів між «Укрпоштою» та виробниками цих послуг.

Про це повідомили у прес-службі АМКУ.

Зокрема, «Укрпошта» затвердила обґрунтовані трудовитрати, необхідні для надання такої послуги, уніфікувала перелік операцій та ввела у дію нову редакцію порядку приймання платежів.

«Сьогодні діяльність Антимонопольного комітету націлена на наведення порядку в соціально-важливих сферах, до яких, безумовно, відносяться послуги з приймання комунальних платежів. Тому для нас було принциповим вирішити це актуальне для кожної української родини питання, щоб з початку нового року вартість послуги «Укрпошти» була обґрунтованою і зрозумілою кожному споживачеві, в тому числі і виробникам та постачальникам житлово-комунальних послуг та електроенергії», – зазначив у цьому зв’язку в.о Голови Комітету Олександр Мельниченко. />  

Як відомо, у червні 2009 року УДППЗ «Укрпошта» на вимогу Комітету знизило плату за послугу з приймання від населення готівкових платежів за житлово-комунальні послуги та електроенергію з 2 грн до 1,80 грн.

 

Читайте также по теме