С. Вітковська
07:20 01/12/2010

На Вінниччині триватиме утилізація ракетних комплексів

 

Утилізація ракетних комплексів 9К72 на 48-му складі боєприпасів в Калинівці Вінницької області триватиме до кінця березня 2011 року.

 

Про це повідомили під час спільного україно-американської зустрічі, яка відбулась безпосередньо на території військової частини А1119, заступник Міністра оборони України Володимир Омельчук та Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Теффт, передав кореспондент ГолосUA.

 

Зокрема, за словами В. Омельчука ракетні комплекси 9К72 були зняті з озброєння в Україні ще у 1997 році як такі, що морально та фізично застарілі. Щодо утилізації, то цей процес відбувається з метою безпеки, а також економії великих коштів, які витрачаються на збереження комплексів та їх охорону. Наступного року американська сторона, за його словами, обіцяє допомогти з коштами на утилізацію 78 тис. тонн боєприпасів.

 

«Із 178 ракетних комплексів 9К72 вже утилізовано 130, решту плануємо утилізувати до кінця березня наступного року», — додав заступник керівника військового відомства.

 

Також він зазначив, що після утилізації ракетних боєприпасів, які досі зберігаються на Калиновському складі, його буде розформовано, а землі перейдуть у господарювання місцевої громади.

 

Читайте также по теме