ГолосUA
14:34 29/10/2008

На Заході ніхто серйозно не сприймає можливість вторгнення Росії на українську територію

Кому б із кандидатів на пост президента США, чи то Бараку Обамі, чи Джону Маккейну, американці не надали б перевагу, їм однаково доведеться обирати найменше із двох зол у зовнішній політиці: між Іраном та Росією. Так вважає Амнон Рубінштейн, колишній міністр освіти Ізраїлю і депутат Кнесету.

У своїй статті виданню The Jerusalem Post він вказує, що хоча Росія  і є нафто-газовим монополістом на відміну від Ірану, вона не становить серйозної загрози для Заходу.

Амнон Рубінштейн також зазначив, що на Заході, насправді, ніхто серйозно не сприймає можливість вторгнення Росії на українську територію, якщо Україна не вступить в НАТО.

На думку автора статті, Москва розглядає сусідні країни радше як свої природні сфери впливу, а не як відновлення Московської імперії.

“Зараз із Росією можно мати справу, вона вже не той людоїд холодної війни,що була раніше”- вважає Рубінштейн.

Що ж до північноатлантичної інтеграції як України так і Грузії, то, переконаний Амнон Рубінштейн, її можна здійснити шляхом членства обидвох у Європейському союзі, та за рахунок посилення культурних і торгових зв”язків, як це було нещодавно продемонстровано під час саміту Україна-ЄС в Києві,

 

Читайте также по теме