ГолосUA
06:19 07/04/2009

На Закарпатті відкрили першу котельну на дровах

На Закарпатті відкрили першу автономну котельну на твердому паливі.

Про це повідомив прес-секретар Ужгородського міськвиконкому Олег Подебрій, передав УНІАН.

За його словами, це перша автономна котельна на дровах в Закарпатській області. Її потужність складає 360 кВт, вона обігріватиме приміщення середньоосвітньої школи № 7 в Ужгороді. «Котельна, на яку з міського бюджету виділили 480 тис. грн., працюватиме на твердому паливі з використанням деревини, яка залишається після санітарного очищення міських насаджень, і на тирсі, яку постачатимуть комунальні підприємства», — уточнив Подебрій.

За його словами, добова потреба котельної в дровах складає 4,5 куб. м. «На сьогодні в місті є 2200 аварійних дерев, санітарного чищення потребує найкрупніший парк міста — Боздошський. Одне непридатне для подальшої переробки дерево — це близько 3 кубометрів дров», — прокоментував прес-секретар.

Подебрій зазначив, що досі СОШ № 7 платила за обігрів своїх приміщень 66 тис. грн. на місяць, відтепер ці кошти мінімізують до рівня заробітної плати двох працівників, які обслуговуватимуть цю котельну. />  

Такі ж котельні, за словами Подебрія, планується відкрити для СОШ № 15 і СОШ № 12, а також для дитсадка № 1.

В цілому, уточнив Подебрій, для будівництва нових автономних котельних для закладів освіти Ужгороду необхідно понад 18 млн. грн., а для заміни вікон і дверей — ще 10 млн. грн.

 

Читайте также по теме