ГолосUA
17:35 01/10/2010

На Закарпатті засудили трьох організаторів каналу нелегальної міграції

Набув чинності вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно трьох громадян України – організаторів каналу незаконної міграції через державний кордон.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

У червні 2007 року на залізничній станції «Пороги» співробітники СБУ в Закарпатській області затримали 14 громадян Російської Федерації – вихідців з Республіки Інгушетія, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон. Незабаром оперативники виявили організаторів цієї оборудки – ужгородця, який у минулому вже неодноразово був засуджений за вчинення аналогічних злочинів, та двох жителів Великоберезнянського району.

У ході слідства було встановлено, що нелегальні мігранти прибули з Києва до Ужгорода, де їх зустрів керівник злочинної групи і забезпечив їхнє таємне проживання та харчування. У подальшому вказаний громадянин передав групу іноземців своєму спільникові, який особисто супроводжував нелегалів до прикордонного району. Інший член групи мав переправити незаконних мігрантів на територію Словацької Республіки.  

Ужгородський міськрайонний суд визнав зловмисників винними у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Організатору злочинної групи призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі, його спільникам – 3 роки.

 

Читайте также по теме