ГолосUA
17:10 19/10/2010

На Запоріжжі викрили конвертаційний центр, через який «відмили» 25 мільйонів гривень

 

Підрозділом організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Запорізькій області спільно з працівниками податкової міліції та Управління СБУ в Запорізькій області в рамках проведення операції «Фірма» та операції «Бюджет» викрито та припинено злочинну діяльність конвертаційного центру, через рахунки якого було незаконно проконвертовано 25 мільйонів гривень.

На підставі зібраних матеріалів порушено кримінальну справу за фактом розтрати зерна, яке належить Аграрному фонду Міністерства аграрної політики України, посадовими особами одного з державних підприємств, повідомили у прес-службі ДПА.

У ході реалізації оперативних матеріалів та проведення слідчих дій у рамках кримінальної справи затримано трьох осіб, причетних до конвертації коштів та задіяних у схемі ухилення від сплати податків шляхом проведення безтоварних операцій при закупівлі сільськогосподарської продукції. У злочинній схемі використовувались 9 суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.

Для відшкодування завданих державі збитків зупинено видаткові операції та заблоковано кошти на розрахунковому рахунку одного з фіктивних підприємств в розмірі 45 тисяч гривень. Також проведеними заходами вилучено готівкові кошти на суму 165 тисяч гривень, що були призначені для подальшої передачі клієнтам протиправної схеми.

Читайте также по теме