ГолосUA
15:34 18/08/2010

На Запоріжжі вирішили тримати ціни на хліб

У Запоріжжі обласна влада та представники хлібопекарської і борошномельної галузі підписали меморандум про спільні зобов’язання та заходи для утримання стабільної ціни на хліб у Запорізькій області. />  

Про це повідомила прес-служба уряду.
 

Відповідно до документу, облдержадміністрація має застосувати механізми економічної підтримки підприємств, які виготовляють хлібобулочні вироби. Серед них — виділення борошна з Аграрного фонду, проведення моніторингу оптово-відпускних цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби, сприяння в укладенні угод між виробниками муки та хліба тощо. Разом з тим, голова обласної державної адміністрації Борис Петров доповів про підготовку програми компенсації відсоткової ставки за кредитами банків, залучених пекарями на закупівлю продовольчого зерна.

«У Запорізькій області сформовано регіональний запас хліба в обсязі майже 90 тисяч тонн, — поінформував Борис Петров. – І влада повністю контролює ситуацію на ринку хліба. Наша задача – не допустити підвищення цін на основні соціальні сорти хліба, до яких звикли громадяни. А такий ризик існує в світлі підвищення цін на зерно. І хоча останнім часом ціни дещо знизились, все ж таки маємо обов’язково домовитися про спільні дії та заходи між владою та представниками хлібно-мучної галузі».

На підтвердження готовності до співпраці з обласною владою виробники хліба продемонстрували печатки, які взяли з собою, аби поставити їх разом з підписами під Меморандумом. І пообіцяли, що ціни на основні сорти хліба у Запорізькому регіоні не підвищаться. Натомість попросили представників виконавчої влади підтримати їхні пропозиції щодо врегулювання відносин на ринку хліба у Кабінеті Міністрів.

 

 

Читайте также по теме