ГолосUA
12:23 27/10/2008

На засіданні погоджувальної ради не вдалося дійти згоди — Симоненко

На засіданні погоджувальної ради представники політичних партій і фракцій не змогли дійти згоди щодо розв’язання політичної кризи.

Про це після засідання повідомив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

«Результат засідання не є успішним. Така ситуація склалася через те, що уряд не пропонує конструктивні заходи щодо порятунку національної економіки України, а натомість інтереси представників політичних фракцій базуються на інтересах МВФ», — заявив Симоненко. Лідер комуністів назвав таку позицію «зрадою національних інтересів». Також він зазначив, що КПУ поставила запитання Міністерству фінансів, що «якщо у нас є 33 млрд. резервного фонду в НБУ, як їх використовували перш ніж брати 16 млрд. кредиту в МВФ?», та на які заходи підуть отримані кошти, щоб економіка запрацювала.

Петро Симоненко наголосив, що КПУ запропонувала вжити заходів, які «в першу чергу базуються на національних інтересах». Лідер комуністів також зазначив, що на засіданні були присутні представники всіх політичних фракцій. Партія регіонів була представлена лише в особі Олександра Лавриновича. 

Читайте также по теме