ГолосUA
10:54 15/11/2008

На Житомирщині викрили автомобільних шахраїв

Працівники Управління  боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили організовану злочинну групу у складі п’яти мешканців Житомирщини та Рівненщини, які розробили шахрайську схему заволодіння іномарками та їхнім перепродажем за підробними нотаріальними дорученнями. />  

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі МВС.

Учасники угруповання підшукували заможних громадян, яким надавали грошові позики під заставу автомобілів (сума позики становила 30-40 відсотків, залежно від вартості машини). Потім шахраї оформляли підробні нотаріальні доручення на право керування, розпорядження цими автомобілями і перепродавали іномарки за цінами вдвічі нижче ринкової вартості. Отримані кошти — привласнювали. У такий спосіб вони ошукали понад тридцять громадян.
 

За матеріалами Житомирського УБОЗ, слідче управління обласної міліції порушило  кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч.3 ст.190 (шахрайство)  Кримінального кодексу України.
 

Під час обшуків у зловмисників вилучено 14 автомобілів («BMW», «Toyota Prado», «Land Cruiser», «Mersedes», «Lexus», «Audi» та інші), які були легалізовані за підробленими нотаріальними дорученнями, а також готівку — 15 тисяч доларів США та 40 тисяч гривень. Крім цього, убозівці отримали речові докази, що підтверджують злочинну діяльність шахраїв: фіктивні нотаріальні доручення, техпаспорти на автомобілі тощо.

 

Читайте также по теме