ГолосUA
09:28 26/03/2010

На Житомирщині з квітня до червня заборонено риболовлю — Мінприроди

З 1 квітня до 30 червня пройде операція "Нерест".

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

На території Житомирської області в цей період заборонено будь-яке рибальство та добування інших водних живих ресурсів. Зокрема, встановлено заборону на рибальство під час ходу риби на нерест і на період відкладення ікри в такі терміни: на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня; на водосховищах та ставках з 01 квітня по 09 червня; у новостворених водних об`єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об`єктів з 01 квітня по 30 червня.

Забороняється будь-який вилов раків у водоймах області, в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 1 квітня по 20 червня та з 20 липня по 10 вересня.

Забороняється у вказані терміни, пересування будь-яких плавзасобів на місцях оголошених органами рибоохорони нерестовищами, за винятком плавзасобів, що належать державним природоохоронним та правоохоронним органам, що здійснюють охорону водних живих ресурсів.

Крім того забороняється в нерестовий період на акваторіях водосховищ та річках проводити гідромеханізовані та будь-які інші роботи.

Дозволяється любительський і спортивний лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту та в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею.

 

Читайте также по теме