ГолосUA
14:16 04/08/2010

На Житомирщині затримали зловмисників, які вкрали з нафтопроводу близько 9 тонн дизпалива

На Житомирщині затримано злочинну групу, яка незаконно врізалася в нафтопровід підприємства "Прикарпатзахідтранс". У зловмисників вилучили близько 9 тонн дизпалива.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, незаконну врізку виявили працівники міліції спільно з охороною підприємства поблизу села Красногірка, що в Ємільчинському районі.

Затримано чотирьох осіб. Це громадяни Білорусії, Росії та двоє жителів Вінницької області. У ході обшуку у зловмисників було вилучено близько дев’яти тонн дизпалива. Вони придбали занедбаний будинок, однак офіційно документи на майно не переоформили. Неподалік від хати вони закопали дві цистерни ємністю близько трьох тонн. За допомогою 400-метрового шлангу резервуари з’єднали з нафтопродуктопроводом. Один із поплічників (білорус) — фахівець з нафтопереробної справи. Тому незаконний відбір дизпалива уміло налаштували таким чином, щоб тиск подачі палива у трубопроводі не падав, а працівники підприємства не мали можливості зафіксувати зменшення об’ємів продукції.

Зловмисники спеціально для вивезення викраденого дизпалива на трасу переобладнали мікроавтобус, в середину якого вварили бочку. На "точці" паливо переливалося у бензовоз, який постачав його до реалізаторів, особи яких наразі встановлюються. За попередніми підрахунками, завдані підприємству "Прикарпатзахідтранс" збитки становлять близько 109 тис. грн.

Проти підозрюваних порушено кримінальну справу. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

 

Читайте также по теме