ГолосUA
09:34 14/11/2010

На Жуковому острові поблизу Києва насосну станцію перетворили на приватний маєток

В затоці Дніпра на Жуковому острові на місці колишньої насосної станції наразі стоїть палац. За його парканом знаходиться басейн, спортмайданчик, ангар для яхт, гараж та гостьові будинки. Але не відомо, кому він належить.

За версією селян, власником будинку є мільярдер, народний депутат Василій Хмельницький, якого пов'язують з "Київгазом". Також Хмельницький частково володіє й "Київводоканалом".

Раніше насосну станцію використовували не тільки для поливу. Екологи твердять, ця станція була стратегічним об'єктом — при затопленні столиці вона б відкачувала воду, рятуючи киян.

Але 2007 року станцію та багато сотень гектарів землі навколо неї Київрада віддала у приватні руки.

Зараз тут знаходиться панський маєток, замаскований під реконструйовану станцію. Таким чином хазяїни можуть обійти законодавство, яке забороняє будівництво на берегах рік.

Також своїм рішенням Київрада санкціонувала "берегоукріплювальні роботи" біля елітної насосної станції.

До того ж тут провели газову трубу через увесь острів до самої "насосної станції". Селяни жаліються, що коли власник топить басейн зимою, пропадає газ, падає тиск.

Нагадаємо, 26 травня минулого року у дворі свого будинку був убитий захисник Жукового острову Олексій Гончаров. За два дні до смерті Гончаров брав участь у заходах щодо припинення "незаконного видобутку, намиву і продажу піску на Жуковому острові кількома комерційними фірмами".Крім того, за даними екологів, двоє невідомих жорстоко побили дружину загиблого.

За матеріалами: ТСН />  

Читайте также по теме