Набуття чинності Податкового кодексу автоматично збільшить кількість безробітних в Україні — профспілки

 

Із набуттям чинності ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу автоматично збільшиться й кількість безробітних в Україні.

 

Про це заявив заступник голови Національного Форуму профспілок України Григорій Кабанченко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він навів дані, згідно з якими безробіття, що нині в Україні сягає до 10% має зрости до 30-40% через неможливість утримувати на роботі велику кількість працівників за спрощеної системи оподаткування. Також, за словами Г. Кабанченка через новий Податковий кодекс збанкрутують до 700 тисяч малих підприємців, а всі інші втратять від 15% до 45% прибутку.

 

“Є підприємці зареєстровані понад мільйон, є люди, які там працюють. Як можна зменшувати кількість робочих місць? Для мене, як для профспілковця, це взагалі не зрозуміло! Якщо раніше він мав найманих працівників до 10 осіб, то наразі йому обмежать — 4-8”, — сказав Г. Кабанченко.

 

Він нагадав, що в Україні не один рік поспіль точиться розмова про необхідність збільшення робочих місць. “Логіки не було в діях влади, коли у нас вважали, що 300-400 тисяч осіб безробітних офіційних, а неофіційних 2 мільйони… Нині ми вже зрозуміли, що в нас більше 5 мільйонів людей не працює, а ми хочемо ліквідувати тих, хто хоч потихеньку сплачує податки і хто є самозайнятими”.

 

Г. Кабанченко додав, що наразі не йдеться про розвиток малого та середнього бізнесу, а йдеться “про його виживання”.

 

Читайте также по теме