ГолосUA
13:02 25/06/2010

Над Податковим кодексом ще треба попрацювати — Акімова (додано ГОЛОС)

Прийняття нового Податкового кодексу в нинішній редакції стане поганою спробою покращити систему оподаткування, оскільки цей документ недопрацьований.

Про це повідомила заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA. 

ГОЛОС

«Це гарна спроба зробити якісь позитивні кроки у галузі покращення податкового законодавства. Однак, ця спроба поки що не дуже вдала. Над Податковим кодексом треба продовжувати працювати, тому що квапливість потрібна тільки при вилові вошей, а при прийнятті документів потрібний інший підхід», — сказала І. Акімова.

За її словами, недопрацювань у Податковому кодексі дуже багато. Зокрема, у документі посилюється адміністративний тиск, а не навпаки, також збільшуються можливості для корупційних проявів з боку державних чиновників, впроваджується відсутність прозорості у відносинах між податковими службами та платниками податків.

І. Акімова зазначила, що прийняття нового Податкового кодексу, безумовно, потрібне Україні, однак він має бути таким, який би сприяв прозорості, справедливості та нормальному соціально-економічному розвитку країни.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме