Надання політичного притулку екс-міністру Данилишину свідчить про віддаленість України від демократії — депутат

Надання Чехією політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину, є свідченням віддалення України від демократичних стандартів Євросоюзу.

 

Таку думку висловив депутат від фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

Чехія ніколи б не змогла затвердити таке рішення, не проконсультувавшись із Європейським Союзом. Я впевнений, що це свідчення того, що Україна віддалилася від європейських стандартів та від Європи загалом”, — сказав він.

 

За словами політика, повернення Б. Данилишина до України при чинній владі неможливе, бо “ніякої логіки не було б тоді йому звертатися за політичним притулком”. “Якби Данилишин сподівався на чесне правосуддя в Україні, то він би не просив політичного притулку. Сподіваюся, що так само, як Європа надала цей політичний притулок, вона визнає наявність та необхідність вивчення політичних репресій в Україні”, — наголосив С. Соболєв.

 

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України поки не отримувало від офіційних органів Чехії якої-небудь інформації про надання політичного притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину.

 

Читайте также по теме