ГолосUA
12:38 09/01/2009

«Нафтогаз» готовий надати європейським спостерігачам будь-яку інформацію про транзит російського газу

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова надати спостерігачам від Європейського союзу будь-яку інформацію, пов’язану з припиненням транзиту російського газу через територію України до Європи.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови правління компанії Володимир Тріколіч, повідомили "Українські Новини".

За його інформацією, європейські спостерігачі прибудуть до Києва у п’ятницю о 17:00, після чого в головному диспетчерському центрі оператора газотранспортної системи України компанії "Укртрансгаз" їм буде продемонстровано офіційні документи про припинення російським "Газпромом" поставок транзитного газу до України.

Тріколіч зазначив, що компанія готова продемонструвати спостерігачам роботу газовимірювальних станцій у західних областях України.

При цьому він підкреслив, що питання про візит моніторингової групи ЄС на газовимірювальні станції в Росії перебуває не в компетенції "Нафтогазу України".

Тріколіч повідомив, що з 4 січня українських фахівців, які перебувають на ГІС у Росії, не допускають до приладів обліку.

Таким чином, "Нафтогаз України" не має інформації про роботу станцій, відповідальних за надходження газу до газотранспортної системи України.

Водночас, за його словами, спостерігачі від компанії "Газпром експорт" постійно перебувають на українських ГІС і одержують усю необхідну інформацію.

У зв’язку з цим Тріколіч висловив здивування заявами "Газпрому", у яких "Нафтогаз України" звинувачується в недопуску російських спостерігачів на територію України.

Читайте также по теме