ГолосUA
15:25 05/11/2009

«Нафтогаз України» успішно завершив реструктуризацію зовнішнього боргу

НАК «Нафтогаз України» сьогодні успішно завершила комплексну реструктуризацію свого зовнішнього боргу шляхом формального обміну єврооблігацій та зобов’язань за двосторонніми кредитами на єдиний listed інвестиційний інструмент.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Нові облігації, випущені під гарантії уряду із погашенням у 2014 році, ставка купону по яких становить 9.5%, сьогодні було подано до клірингових систем.

НАК «Нафтогаз України» наголошує, що ця реструктуризація є важливим етапом подальшого розвитку компанії. Змінений борговий портфель компанії включав єврооблігації на суму $500 млн. із терміном погашення 30-го вересня 2009 року та двосторонні кредити на загальну суму $1.1 млрд. Більш ніж 93% власників облігацій та 100% інших кредиторів Компанії проголосували в підтримку програми реструктуризації.

Компанія та її радники доклали великих зусиль для підготовки пропозиції обміну, яка включала комплексну реструктуризацію п’яти окремих інструментів з їх подальшим обміном на новий інструмент. Компанія задоволена тим, що умови транзакції зустріли значну підтримку з боку кредиторів, зазначили у прес-службі.

“Це був технічно важкий процес, з яким керівництво Компанії і її радники успішно впорались. Окрім позбавлення значного фінансового навантаження на «Нафтогаз», ця транзакція сприяє створенню позитивного іміджу України на міжнародних ринках капіталу та демонструє успішну співпрацю з урядом», — заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина.

 

Читайте также по теме