ГолосUA
16:06 10/12/2008

«Нафтогаз» відхрещується від звинувачень «Газпрома»

«Нафтогаз України» наголошує, що українська газотранспортна система здатна забезпечити безперебійний та безаварійний транзит російського газу до європейських споживачів, згідно з умовами довгострокових контрактів.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу", у відповідь на слова представника "Газпрому" Сергія Купріянова про те, що стан українського газопроводу можу працювати з перебоями.

"Нафтогаз" щорічно на об’єктах газотранспортної системи здійснює діагностику трубопроводів та газоперекачувальних агрегатів", — йдеться в коментарі.

"Динаміка останніх років показує, що в рамках комплексних корозійних досліджень щорічно перевіряється близько 7 тис. км. Ще близько 2 тис. км газопроводів проходить внутрішньотрубну діагностику. Водночас здійснюються усі необхідні ремонтні роботи. Належний технічний стан вітчизняної ГТС підтверджується безперебійною та надійною роботою протягом усього року", — наголошує "Нафтогаз".

Також в повідомленні зазначається, що на всіх об’єктах газотранспортної системи проводиться реконструкція технічного обладнання для його приведення до європейських стандартів.

"Капітальні вкладення щороку складають 1,2-1,3 млрд. грн.", — наголошується в повідомленні /> "Нафтогаз" та "Газпром" проводять аналогічні регламентні роботи щодо ремонту та підтримання в належному стані магістральних газопроводів. Водночас, слід зазначити, що Україна жодного разу не зірвала виконання контрактів із постачання газу європейським споживачам", — зазначається в коментарі.

Нагадаємо, Газпром" попередив ЄС, що український газопровід, через який проходить більша частина газу в Європу, може взимку працювати з перебоями через недбалість України.

 

Читайте также по теме