ГолосUA
13:04 08/01/2009

«Нафтогаз» відправляє замерзлих киян до Черновецького

В НАК "Нафтогаз України" заявили, що достатньо постачають газу для того, щоб в київських квартирах було тепло, а замерзлим киянам при цьому пропонується звертатися до мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України» з посиланням на заступника голови "Нафтогазу" Володимира Тріколіча.

"Це питання до мера міста. Київ досить отримує газу, щоб в квартирах було ідеальне тепло. Значить, це до Києва, будь ласка", — зауважив він.

Крім того В.Тріколіч нагадав, що НАК "Нафтогаз України" не виробляє тепло, а постачає газ.

Нагадаємо, раніше В.Тріколіч повідомив, що "Київенерго" використовує мазут не для обігріву, а для виробництва електроенергії.

"Ми відпускаємо газ для вироблення тепла і гарячої води для всіх киян. А електроенергію виробляти з газу зараз недоцільно. Тому "Київенерго" для вироблення тепла і гарячої води отримує газ в повному обсязі, а для вироблення електроенергії використовує мазут", — пояснив чиновник.

Щодо заяви "Київенерго" про те, що газу в Києві вистачить лише на три дні, чиновник коментувати відмовився, однак запропонував журналістам вияснити цю ситуацію у авторів заяви — представників "Київенерго"  

Раніше прес-служба "Київенерго" повідомила, що внаслідок двократного зниження тиску газу на київських ТЕЦ компанія вимушена перейти на використання аварійного запасу мазуту для роботи станцій. Такі заходи, як повідомлялося, дадуть можливість утримати мінімальний рівень опалювання для жителів столиці і зберегти устаткування ТЕЦ. При існуючому низькому рівні тиску газу мазуту достатньо в ТЕЦ-5 на четверо діб, в ТЕЦ-6 — на десять діб, — додали в прес-службі.

При цьому один з лідерів Блоку Віталія Кличка в Київраді Дмитро Андрієвський запевнив, що двократне зниження тиску газу для київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через декілька днів може обернутися техногенним колапсом.

"Запасів мазуту, за даними фахівців, вистачить максимум на тиждень. Далі столицю чекає техногенна катастрофа. Якщо опалювальна система вийде з ладу, то відновити її нормальне функціонування буде неможливо. Це буде не локальна аварія, а техногенний колапс", — наголосив політик.

 

Читайте также по теме