ГолосUA
11:21 01/12/2008

«Нафтогаз» винен не лише росіянам, а й українським податківцям

Вимоги Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) до «Нафтогазу» сплатити більше 600 млн. грн. збору за геологорозвідувальні роботи значно ускладнять виплату заборгованостей RosUkrEnergo. А це, в свою чергу, може спричинити зрив переговорів із «Газпромом» про вартість палива наступного року, повідомив «Коммерсант-Украина».

Як відомо, «Нафтогаз» вже почав гасити борг перед RUE: вчора «Газпром» повідомив про перший транш з боку НАК, що дозволить уже завтра поновити переговори про поставки газу. НАК змогла перерахувати гроші, незважаючи на претензії Державної податкової адміністрації, яка минулого тижня вимагала від компанії терміново сплатити понад 600 млн. грн. збору за геологорозвідувальні роботи.

Про те, що ДПАУ минулого тижня почала вимагати від «Нафтогазу» сплатити борг, повідомило Міністерство охорони навколишнього середовища. В опублікованій міністерством заяві йдеться про те, що борг має бути сплачений у терміновому порядку без застосування режиму розстрочки платежа.

Якщо «Нафтогаз» виплатить у повному обсязі борг за геологорозвідувальні роботи, це може значно ускладнити розрахунки компанії з RUE. Як зазначив начальник аналітичного відділу компанії «Брокеркредитсервіс» Максим Шеїн, “Нафтогаз” сьогодні перебуває не в кращому фінансовому стані, і останні $550 млн. компанія збирала тиждень”.

“Якщо сплатити одним платежем $100 млн. податковій, це поставить під загрозу зриву домовленості з «Газпромом» і дасть йому можливість наступного року вимагати вищу ціну на газ”,– наголосив член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олег Зарубінський.

 

Читайте также по теме