ГолосUA
10:14 16/01/2009

«Нафтогаз» закликав представників російського «Газпрому» дотримуватись загальноприйнятих етичних норм

Компанія «Нафтогаз України» глибоко обурена постійним перекручуванням змісту документів, які надсилаються на адресу  «Газпрому».

Про це йдеться в заяві "Нафтогазу", — повідомила прес-служба компанії.

"Нафтогаз" вважає, що заява речника «Газпрому» щодо підтвердження спеціалістами  «Нафтогаз України» технічної можливості транзиту російського газу через газовимірювальну станцію «Суджа» є прикладом маніпулювання громадською думкою та створення додаткового ажіотажу навколо україно-російських газових відносин.

 Компанія офіційно заявила, що всі варіанти транзиту російського газу через територію України можуть розглядатися тільки в контексті укладення Технічної угоди, яка має визначити регламент взаємовідносин операторів газотранспортних систем Росії та України. 

Як вже повідомлялося, технічно газотранспортна система України працює на внутрішній ринок. Саме тому  «Нафтогаз України» не в змозі частково прийняти російський газ та протранспортувати його до європейських споживачів. Технічні спеціалісти  «Газпрому» чудово розуміють означену ситуацію, — наголошується у заяві.

 Крім того «Нафтогаз України» звернув увагу «Газпрому», що етичні правила ведення бізнесу не дозволяють оприлюднювати телефонні розмови керівників підприємств-партнерів, навіть в умовах інформаційного протистояння. Компанія закликає представників російського «Газпрому» дотримуватись загальноприйнятих етичних норм, за якими працює світовий бізнес.

 

 

Читайте также по теме