ГолосUA
14:01 21/01/2009

«Нафтогаз» запевняє, що виконав усі директиви Президента

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" спростовує заяву першого заступника глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака про невиконання компанією директив, підготовлених Кабінетом Міністрів і затверджених Президентом Віктором Ющенком, під час переговорів з російським "Газпромом".

Про це на прес-конференції заявив перший заступник голови правління компанії Ігор Діденко, повідомили "Українські Новини".

"Я хочу підкреслити, що ніякі директиви не були порушені. Всі директиви виконувалися", — сказав він.

При цьому Діденко повідомив, що на останній фазі переговорів з "Газпромом" компанія отримала додаткові директиви з підписання контрактів.

"Дійсно, на останній фазі переговорів… після зустрічі Президента й прем’єра в понеділок (19 січня) ми отримали кілька директив від уряду", — сказав Діденко.

Діденко додав, що ніяких спеціальних директив від уряду компанія не отримувала.

Нагадаємо, що 20 січня перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявив, що розчарований укладеними Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським газовим монополістом компанією "Газпром" угодами на поставки й транзит газу.

Зокрема, на його думку, в угодах передбачена занадто висока базова ціна на газ, закладена у формулі її розрахунку, крім цього не зрозуміле питання надання пільгових умов транзиту, за яких знижка на транзит значно вище, ніж знижка на поставки газу.

 

Читайте также по теме