ГолосUA
18:12 30/11/2009

«Нафтогазмережі» отримала газові мережі Вінницької області

Сьогодні у місті Вінниця відбулася передача газорозподільних мереж державної власності від ВАТ «Вінницягаз» до ДП «Нафтогазмережі».

Угода про передачу газових мереж відбулася в односторонньому порядку, тобто без присутності голови ВАТ «Вінницягаз» Ігоря Марчака.

Як пояснив сам І. Марчак, він був відсутній під час підписання, оскільки перебував у відрядженні у столиці. «Вінницягаз» була попереджена, що 30 листопада договір (між НАК «Нафтогаз України» та «Вінницягаз» — ред.) припиняє свою дію, і нас попросили передати мережі. Я тому сьогодні в Київ поїхав, щоб з’ясувати це питання, бо мережі сьогодні передати можна, а що завтра відбудеться з людьми?», — сказав він.

Отримавши газопроводи державної власності, «Нафтогазмережі» також підписала договори з міськими, сільськими та селищними радами Вінницької області про передачу підприємства в користування газових мереж комунальної форми власності.

«Повернення державних газопроводів до державного оператора газових мереж, яке розпочато сьогодні на Вінниччині, буде реалізовано по всій Україні», — зазначив директор ДП «Нафтогазмережі» Віталій Гнатушенко.

Таким чином, з 1 грудня 2009 року забезпечувати роботу газових мереж з постачання газу споживачам та збором коштів за спожитий газ, буде займатися вінницька філія «Нафтогазмережі».

Нагадаємо, постанова Кабінету Міністрів України від 10 червня 2009 року №775 «Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж» та наказ Міністерства палива та енергетики України від 4 вересня 2009 року № 439 передбачає підписання актів прийому-передачі державного майна (в т.ч.: розподільні газопроводи, споруди на них, проектно-кошторисна та виконавчо-технічна документація, транспортні засоби спеціального призначення), що перебувало на балансі ВАТ «Вінницягаз» на баланс ДП «Нафтогазмережі».

Від сьогодні НАК «Нафтогаз України» в односторонньому порядку припиняє дію договору з ВАТ «Вінницягаз» про користування газовими мережами області, що знаходяться у державній власності.

О. Гайворонська

 

Читайте также по теме