ГолосUA
09:36 18/03/2010

«Нафтогазмережі» тепер остаточний власник газових мереж Вінничини — рішення суду

Суд заборонив відновлення ліцензії ВАТ «Вінницягаз» на постачання природного газу.

Про це повідомила прес-служба “Навтогазмережі”, дочірнього підприємства “Нафтогаз України”.

Відповідно до повідомлення, окружний адміністративний суд м. Києва зупинив дію постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України (далі – НКРЕ) № 224 на право провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ на території м. Вінниці та Вінницької області в зоні розташування розподільних газопроводів, що перебувають у власності та користуванні ВАТ «Вінницягаз». Строк дії даної ліцензії був з 17.03.2010 по 16.03.2015 року.

У відповідній ухвалі суд підтвердив, що постанова НКРЕ № 224 суперечить чинному законодавству України з питань ліцензування та ставить під загрозу безпеку та безперебійність газопостачання на Вінниччині.

Окрім цього, на підставі наданих фактів суд встановив, що ДП «Нафтогазмережі» як ліцензіат, в користуванні якого перебувають державні газорозподільні мережі, проводить роботу з постачання та розподілу природного газу споживачам, однак кошти за цю роботу отримує ВАТ «Вінницягаз», що призводить до значних збитків Державної компанії.

Таким чином, державний оператор газових мереж – ДП «Нафтогазмережі» залишається єдиним балансоутримувачем газорозподільних мереж на території Вінницької області та здійснює безпечне та безперебійне транспортування та реалізацію природного газу споживачам Вінниччини за регульованим тарифом.

 

Читайте также по теме