ГолосUA
05:56 17/04/2009

Наглядова рада НБУ не визначає банки, які підпадають під рекапіталізацію

Наглядова рада Національного банку України не бере участі у визначенні банків, які будуть включені до програми рекапіталізації.

Про це у четвер в прямому ефірі програми «Я так думаю» на «5 каналі» заявив голова наглядової ради Петро Порошенко.

«Рішення щодо рефінансування приймало і приймає відповідно до закону про Національний банк правління НБУ. Наглядова Рада ніякого стосунку до цього не має і це дуже добре, бо сьогодні має концентруватися відповідальність», — наголосив він.

При цьому Петро Порошенко відмітив, що вимога наглядової ради про прозорість цього процесу була врахована. “Цей процес (рекапіталізації – ред.) вже не є таємним. Після прийняття рішення про участь в рекапіталізації, а в жодному разі не в перерахунку грошей, вся країна відразу дізналася про те, які це банки», — підкреслив він, додавши, що в подальшому держава зможе продати свій пакет акцій і гроші повернуться до бюджету.

Головними критеріями участі у програмі рекапіталізації Петро Порошенко назвав системність банку, тобто його роль у фінансово-банківській системі країни, обов’язкову згоду правління банку на рекапіталізацію аби уникнути процесу примусової націоналізації та гарантування безпеки вкладів населення.

«На сьогодні всі банки, які зробили заявки на ре капіталізацію мають більше 1% всіх депозитних вкладів населення», — пояснив він.

Читайте также по теме