ГолосUA
12:59 13/09/2010

Найбільш гостра виборча кампанія пройде у центральній Україні — експерт (ГОЛОС)

Найбільшу конкурентну і гостру виборчу кампанію експерти очікують у центральних регіонах України

Таку думку висловила директор фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучерева Ірина Бекешкіна під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

(ГОЛОС)

“Гострою боротьба буде у центральній Україні, де кількість владного і опозиційного електорату приблизно однаково, і там, де Партія регіонів може опинитися в меншості, а саме — на заході”, — сказала вона.

Вона також додала, що саме у цих регіонах буде найбільше порушень. />  
І. Бекешкіна зазначила, що більшість експертів вважає, що громадські організації повинні взяти під контроль проведення виборчої кампанії.

“До президентських виборів було Мукачево, вибори мера м. Мукачева, і це, власне, стало репетицією майбутніх президентських виборів. В Мукачевому три провідні загальноукраїнські соціологічні фірми провели екзит-пули, але їх результати не збіглися з офіційними даними. І що? Трохи пошуміли в парламенті. І все!”, — обурилась експерт.

Експерт висловила думку, що у випадку відсутності адекватної реакції громадськості та політичних сил на загрози, можна буде говорити про те, що після місцевих виборів в Україні зміниться суспільний лад, а також політичний і державний режими.

“Тобто, вибори місцеві, а висновки можуть бути дуже далекосяжними і цей вплив буде і на парламентську кампанію і на президентську”,- підсумувала вона.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме