ГолосUA
11:56 15/01/2010

Найбільша небезпека виборів — включення виборців у списки в день голосування, — КВУ

Найбільшою небезпекою чергових президентських виборів є внесення виборців у списки в день голосування.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко сьогодні на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Найбільша загроза, як не дивно, не підкуп, не голосування на дому, а за нашими оцінками найбільша загроза буде під час внесення (у списки — ред.) комісіями виборців у день голосування», — сказав він.

За його словами, закон не дає чіткої відповіді на питання щодо можливості внесення виборців у списки в день голосування. О. Черненко підкреслив, що різні позиції з цього приводу висловлюють ЦВК та судова гілка влади. При цьому позиція Комітету виборців така, що комісії у жодному разі не можуть цього робити. На думку експертів комітету, можна лише коригувати деякі дані про виборців.

О. Черненко зазначив, що найбільше лобіює відповідну норму закону Партія регіонів, яка вже декілька разів зверталася до Комітету виборців України не роз’яснювати виборчим комісіям про заборону цієї норми. «Ми побоюємося незаконних включень людей у списки, яких може бути як десять, так і сто на дільниці», — переконаний він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме