ГолосUA
07:56 12/07/2010

Найбільше шансів очолити КС у Винокурова та Головіна — ЗМІ

Найбільше шансів стати головою Конституційного Суду — у судді КС Сергія Винокурова. Своїм керівником готові призначити його 12 із 18 суддів

До того, як стати суддею КС, Винокуров працював першим заступником генерального прокурора.

Водночас, за іншими даними, найбільш імовірний претендент на крісло голови КС — уродженець Макіївки Анатолій Головін. Він нібито є "неформальним фаворитом президентської команди".

Як відомо, Андрій Стрижак, який до останнього часу очолював Конституційний Суд, залишає цю посаду, оскільки збіг термін його повноважень.

Як повідомляв ГолосUA, у понеділок, 12 липня, КС повинен обрати нового голову.

За законом, голова КС обирається на один 3-річний термін. Тобто Андрій Стрижак та Іван Домбровський, які вже один раз обиралися головою КС, не можуть пропонуватися для голосування — і з 18 суддів КС на посаду глави можуть претендувати лише 16 осіб.

Як розповів Стрижак, у засіданні 12 липня візьмуть участь усі 18 суддів КС, у тому числі ті, які в червні тимчасово відсторонювалися від роботи — Іван Домбровський, Анатолій Дідківський та Ярослава Мачужак.

Мінімальний кворум, необхідний для проведення засідання Конституційного Суду, становить 12 людей. Щоб вибори голови КС відбулися, потрібно, щоб як мінімум 10 суддів підтримали одну кандидатуру.

Якщо ж судді Конституційного Суду не зможуть зупинитися на одному претенденті, тоді вибори голови КС пройдуть у два тури.

За матеріалами: Дело, Українська правда, Коммерсант-Україна. />  

Читайте также по теме