ГолосUA
14:35 21/03/2010

Найбільші вугільні об’єднання перейшли під контроль донецького капіталу

Найбільші вугільні об’єднання «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит», на які припадає майже 80% видобутку антрациту в Україні, опинилися під управлінням представників донецького капіталу.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик.

На його думку, це сталося через роз’єднаність луганської влади. «Вся проблема в тім, що ми роз’єднані і не змогли створити своєї потужної фінансово-промислової групи, як у Донецьку, де така група не одна. Я, коли ще починав займатися підприємництвом, казав: луганчанам потрібно об’єднуватися. Але наші чиновники діяли за принципом «розводь і пануй». В оригіналі «розділяй і пануй», але в нас, ви ж розумієте, усе по-своєму», — пояснив політик.

Нагадаємо, що екс-міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, йдучи з посади, підписав наказ про призначення керівником ДП «Ровенькиантрацит» Олександра Богданова, «Свердловантрацитом» — Олександра Коваля.

Олександр Богданов прийшов на пост генерального директора «Ровенькиантрациту», залишивши директорське крісло шахти «Красноармійська-Західна №1», а до того попрацював на різних посадах у Мінпаливенерго і Мінвуглепромі.

Олександр Коваль раніше очолював шахту «Західно-Донбаську» об’єднання «Павлоградвугілля», що входить до складу холдингової компанії СКМ. Потім керував «Донецькою вугільною енергетичною компанією».

Неодноразові спроби луганської влади на чолі з колишнім головою облради, а нині губернатором Валерієм Голенко, опротестувати дані кадрові ротації «уряду Тимошенко» у міністра вуглепрому Юрія Ященка успіхом не закінчилися — наказ колишнього міністра вуглепрому не відмінили.

За матеріалами: Дзеркало тижня

 

Читайте также по теме