ГолосUA
09:54 25/03/2010

Найбільший в Україні арсенал зброї погрожують відключити від світла

Через два тижні буде відключено від електропостачання військовий аеродром, на якому базується 114 бригада тактичної авіації.

Відповідне попередження 25 березня отримала Івано-Франківська квартирно-експлуатаційна частина, повідомив підполковник Тарас Грень із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оброни України.

За його словами, відключення може статися через заблокування Держказначейством усіх рахунків.

Він наголосив, що така ж доля чекає згодом і найбільший в Україні арсенал зброї, що знаходиться в Делятині. «Складно уявити наслідки різкої зміни температурного режиму у сховищах ракет і снарядів, а також відключення пожежної та протизламної сигналізації», – сказав він.

Через заблокування рахунку працівники Івано-Франківської квартирно-експлуатаційної частини не отримують зарплату, не проводиться відрахування у Пенсійний фонд – про все це керівництво частини, як наголосив Т. Грень, неодноразово повідомляло Івано-Франківському міському казначейству. «Звідти пропонували звернутись до виконавчої служби, а та відправляла до казначейства», — зазначив він.

Блокування рахунків відбулось через значну заборгованість квартирно-експлуатаційної частини перед постачальниками газу. Борги виникли через недофінансування Збройних Сил у минулому році, і, як кажуть івано-франківські військовики, «через небажання вищих владних керівників прислухатись до проблем українського війська».

Ситуацію ускладнює відсутність бюджету на 2010 рік.

За матеріалами: ЗІК

 

Читайте также по теме