ГолосUA
12:28 21/08/2009

Найбільшою проблемою для українців є економічна криза — опитування

Найбільшою проблемою для українців є економічна криза.

Про це на прес-конференції повідомив директор Київського інституту проблем управління ім. Горошеніна Кость Бондаренко, оприлюднюючи результати соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 64,3% населення України вважає економічну кризу найбільшою проблемою країни. У той же час такі вагомі показники економічної стабільності держави як соціальний захист населення та виплата зарплат і пенсій хвилюють лише 24,7% населення та 24,6% відповідно.

На його думку, можна зробити висновок, що економічна криза, про яку громадяни постійно чують, має швидше психологічне, а не економічне підгрунття.

К. Бондаренко також наголосив, що політична нестабільність хвилює 42,5% респондентів, охорона здоров’я — 24,5%, стосунки з Росією — 21,8%, корупція — 19,9%.

Крім того, українців непокоїть забезпечення поставок газу (10,5%), алкоголізм і наркоманія (10,4%) та освіта (10%).

При цьому менше 5% опитаних переймаються розколом країни на Схід та Захід, членством в НАТО, стосунками з ЄС та судовою реформою.

Менше 1% респондентів назвали серед важливих проблем держави розслідування резонансних справ (Гонгадзе та Лозинського), реабілітацію воїнів ОУН-УПА та визнання Голодомору в світі.

За словами експерта, в ЗМІ сьогодні обговорюються теми, що є найменш важливими для громадян країни, тому спостерігається різновекторність інтересів суспільства і ЗМІ.

Опитування проводилося 10-18 серпня 2009 року у 160 населених пунктах. Опитано було 2000 респондентів. Похибка дослідження складає 2,2%.

К. Каплюк

 

Читайте также по теме