Найбільшою проблемою цієї виборчої кампанії стала непрофесійність та заангажованість виборчих комісій — КВУ

 

size="4">Найбільшою проблемою кампанії місцевих виборів, які відбудуться 31 жовтня, стала непрофесійна та політично заангажована діяльність виборчих комісій. 

 

size="4">Про це сказав голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Він нагадав, що у 23 регіонах України комітет розпочав спостереження за роботою виборчих комісій, діяльністю суб'єктів виборчого процесу, органів державної влади, судів та засобів масової інформації. “І вже сьогодні можу констатувати, що найбільша проблема цієї кампанії — це непрофесійна діяльність виборчих комісій”, — заявив О. Черненко та зауважив, що у більшості випадків це зумовлено недосконалим законодавством, корумпованістю членів територіальних виборчих комісій та низьким рівнем підготовки та фаховості самих членів комісії. “Наш комітет фіксував поодинокі випадки невмотивованого зняття з реєстрації, невиконання рішень судів та високий рівень конфліктності та конкурентності”, — сказав він.

 

size="4">Особливістю цієї виборчої кампанії О. Черненко назвав використання “чорного піару”. “Цього разу “чорного піару” було більше, ніж навіть на виборах президента, оскільки використовуються брудні технології, наклепи, а також фрази, які зачіпають національність, релігію чи уподобання кандидатів”, — пояснив фахівець.

Читайте также по теме