ГолосUA
14:05 02/09/2010

Найближчим часом товарообіг між Україною та КНР суттєво збільшиться, — Янукович

Найближчим часом товарообіг між Україною і Китаєм істотно збільшиться.

Про це Президент України Віктор Янукович сказав сьогодні в інтерв’ю українським журналістам, говорячи про підсумки своєї зустрічі з Головою КНР, передала прес-служба глави держави.

"Ми домовилися, що ближчим часом – не пізніше 2012 року – ми матимемо товарообіг не менше 10 мільярдів доларів", — зазначив він.

Президент висловив переконання, що Україна та КНР мають значний потенціал розвитку своїх відносин.

Глава держави відзначив, що за оцінками фахівців сьогодні існує величезний інтерес до України з боку як державних, так і недержавних китайських установ, бізнесу.

За словами В. Януковича, є взаємний інтерес і української сторони. "Ми прийняли також для себе рішення брати участь в розвитку державних пріоритетних напрямків КНР на території Китаю. У нас є така можливість і такий потенціал. Ми готові залучати наші можливості для розбудови тих регіонів Китаю, які сьогодні значно відстають від середнього рівня", — підкреслив він.

Президент також висловив сподівання, що економічне зростання Китаю позитивно впливатиме на можливість розвитку інвестиційних проектів в Україні. Серед перспективних напрямків співпраці він назвав високотехнологічні галузі, авіа- та машинобудування, сільське господарство, наукомісткі технології, будівництво об’єктів інфраструктури в Україні, поглиблення переробки сировинних ресурсів тощо.

Відповідаючи на запитання щодо своїх вражень від Китаю, який він неодноразово відвідував, перебуваючи на різних посадах, Віктор Янукович зазначив: "Кожного разу у мене одне відчуття: ми не встигаємо дивуватися тому, що робить ця країна. Згуртованість, яка є в суспільстві, цілеспрямованість керівництва КНР на розбудову ефективної економіки та сильної держави з року в рік тільки посилюються".

На переконання глави української держави, позитивні результати розвитку КНР забезпечують ефективна модель управління країною, талановитий народ, консолідованість та стабільність у державі. "Це той приклад, до якого ми повинні прагнути. І ми також братимемо багато чого для України з тих прикладів, які сьогодні бачимо на власні очі", — наголосив Президент. />  

Читайте также по теме