ГолосUA
14:25 28/06/2010

Найближчим часом ціни на автомобілі повернуться на докризовий рівень — експерт

Найближчим часом ціни на автомобілі у доларовому еквіваленті повернуться на докризовий рівень, оскільки запаси автомобілів пізніших років випуску, які продавалися зі знижкою, вже закінчуються, — прогнозує керівник департаменту продажів ТОВ «НІКО-Україна» Світлана Колесникова.

«Нині спостерігається переломний момент: залишки складів будуть розпродані найближчим часом, і ми побачимо повернення цін на докризовий рівень», — повідомила Колесникова «Дзеркалу тижня».

За її словами, найнижчі ціни на авто було зафіксовано у 2009 році, тому інвестиції у склад дозволяли утримувати вартість автомобілів упродовж тривалого періоду.

«У міру зниження складських запасів імпортери змушені підвищувати вартість авто, оскільки фактично її підвищує виробник», — пояснила експерт.

Колесникова відзначила, що у перші місяці 2010 року автомобільний ринок України демонстрував позитивне зростання. Крім того, збільшилася кількість кредитних програм і знизилися відсоткові ставки за ними. На її думку, все це свідчить про те, що подальшого скорочення ринку не буде.

 

Читайте также по теме