ГолосUA
09:42 27/03/2010

Найближчої п’ятниці опозиція влаштує «годину запитань» до Мінпаливенерго

У найближчу пленарну п’ятницю опозиція має намір задати запитання міністру палива та енергетики Юрієві Бойку. 

Про це віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко заявив в ефірі “5 каналу”, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в законі про регламент чітко вказано, що кожної п’ятницю з 10 до 11 опозиція може проводити годину запитань до уряду на обрану нею тему.

“Ми будемо ініціювати інформацію від міністра палива та енергетики, бо там багато загадкових речей у Москві відбувалося… Зокрема, прем’єр Путін загадково сказав, що йому щось пропонувала українська делегація в обмін на дешевий газ. Цікаво чи не незалежність… ми б хотіли це послухати”, — зазначив М. Томенко.

При цьому він висловив сподівання, що з метою послухати міністра Ю. Бойка до БЮТ приєднається і НУ-НС. “Вони ще не прийняли рішення, але ми сподіваємось, що рішення буде і будуть дві опозиційні фракції”, — зазначив політик.

Водночас депутат від БЮТ заявив, що ідея Арсенія Яценюка про ініціювання звітування уряду перед парламентом суперечить регламенту. “Уряд не може звітувати, він робить це раз на рік, коли представляє урядову річну програму“, — пояснив М. Томенко, додавши, що БЮТ вимагатиме аби така програму урядом Азарова була представлена у парламенті і запевнив, що БЮт активно вивчатиме її.

А. Береза

 

Читайте также по теме