ГолосUA
11:12 07/12/2009

Найгірші для шлюбу — танцюристи — дослідження

Найчастіше розлучаються танцюристи та хореографи. Це стверджують британські психологи, які дослідили зв’язок між професією та шансом на розлучення з партнером.

Результати дослідження, яке було проведене фахівцем в області організаційної психології Майклом Амодтом, опубліковані в «Journal of Police and Criminal Psychology».

Амодт дослідив зв’язок між професією та шансами на розлучення з супругом та з’ясував, що найчастіше розлучаються танцюристи та хореографи: шанси розпаду шлюбу для них перевищують 43%. За ними слідують бармени та масажисти (більше 38%), лікарі-психіатри, медсестри і доглядальниці, а також працівники спортивної та розважальної індустрії (майже 29%).

До списку «найнебезпечніших» з точки зору розлучень професій увійшли також офіціанти, кухарі, покоївки, носильники, консьєржі, покрівельники, фахівці в сфері телефонних продажів.

Найменше схильні до розлучень інженери сільськогосподарського виробництва — в їхньому випадку шанс на розлучення складає всього 2%. У оптиків, дантистів, ортопедів і священиків шанси на розлучення не перевищує 7%. Досить рідко розлучаються також вчителі, ветеринари і розпорядники похорон. У математиків і секретарів шанси на розірвання шлюбу складає приблизно 20%.

Шанси на розлучення вище у тих, хто завдяки своїй професії вимушений багато спілкуватися з іншими людьми і піклуватися про них, маючи можливість при цьому спілкуватися і заводити зв’язки. Так, у дантистів та оптиків, які щоденно зустрічаються з великою кількістю людей, немає часу на розмови з ними, і частка розлучень у представників цих професій низька.

Нагадаємо, раніше британські вчені дослідили, які країни найбільше пристосовані для пошуку чоловіків. Найгіршими чоловіками у світі виявились австралійці, а найбільш привабливих партнерів для шлюбу варто шукати в Норвегії, Швеції, Британії, США, Ірландії.

За матеріалами «The Daily Telegraph»

 

Читайте также по теме