ГолосUA
09:11 07/10/2009

Найгірший роботодавець України — держава

Найгіршим роботодавцем протягом останнього півріччя залишилася держава.

Про це заявив голова голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, саме на підприємства державної та комунальної власності припадає 25% загальної суми заборгованостей України. Тут же зафіксована і найбільша кількість незаконних звільнень та інших порушень трудових прав працівників.

«Отже, ми склали чорний список десяти найгірших роботодавців України. Перше місце у цьому списку посіло підприємство «Київпастранс». Друге місце отримав Крюківський вагонобудівний завод у Полтавській області. Трійку лідерів замикає Запорізький титано-магнієвий комбінат», — зауважив експерт.

Також найгіршими роботодавцями, за даними НФПС, є: Севастопольський морський завод, завод ім. Малишева у Харківській області, суднобудівний завод ім. 61 комунара на Миколаївщині, у Львові — це Львівський автобусний завод, на Одещині — Українське дунайське пароплавство, райенергоуправління «Буровугілля» у м. Олександрія Кіровоградської області та Рівненський автомобільний ремонтний завод.

При цього голова НФПС зауважив, що список був складений на основі опитування трудових колективів, які оцінювали стан дотримання соціальних прав працівників за такими критеріями як: незаконні звільнення працівників, невиплати зарплат, скорочення робочого тижня, недостатній рівень соціального захисту та незадовільні умови праці.

А. Йовик

 

Читайте также по теме