Черкащани витрачають найбільше грошей на продукти харчування. Найбільше коштів іде на купівлю овочів та фруктів, найменше — на рибу й рибопродукти.
Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступник начальника Головного управління статистики у Черкаській області Алла Бабич.
За її словами, у структурі загальних кінцевих витрат домогосподарств витрати на споживання продуктів харчування складають 57 %, витрати на непродовольчі товари становлять 25 %, на оплату послуг – 15 %, на придбання алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 3 %.
У структурі витрат на продукти харчування 21,3 % припадає на овочі та фрукти, 20,3 % – м’ясо та м’ясопродукти, 13,2 % – хліб і хлібопродукти, 11 % – молоко, сир, яйця, 8,4 % – цукор та кондитерська вироби, 7,7 % – рибу та рибопродукти.
В. Середа