ГолосUA
08:30 27/05/2010

Найцікавіше почнеться, коли створюватимуться спільні підприємства з Росією – депутат від НУ-НС

Президент Віктор Янукович готовий віддати Росії не лише майно колишнього СРСР. 

Про це сказав депутат від блоку НУ-НС Олександр Бондар у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Те, що сьогодні Янукович заявляє, що колишнє майно Союзу треба розподілити порівну, виглядає смішно. Він готовий віддати Росії не тільки ті підприємства, які їй належать. Він ладен здати нашу мову і культуру», — сказав О.Бондар.

За словами нардепа, попередня влада цього не робила через свою ментальність і через націонал-патріотичне оточення.

«А в Януковича ні оточення, ні української ментальності немає. Він — продукт радянської влади. Тому для нього буде так, як скаже старша сестра Росія» — підкреслив політик.

О. Бондар зазначив, що найцікавіше в стосунках між Україною та Росією почнеться тоді, коли створюватимуть спільні підприємства. 

«В енергетиці, авіабудуванні, ”Нафтогазі” є інтерес наших олігархів. Але ж туди входить російський капітал. І я хочу подивитися, як це узгоджуватиметься з інтересами олігархічних структур, що активно підтримували Януковича. І як він тоді почне діяти» — наголосив нардеп. «Якщо об’єкти відійдуть росіянам, це буде свідченням, що Янукович є абсолютним ставлеником Кремля» — додав він.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович ініціює розподіл майна колишнього СРСР між усіма колишніми країнами-членами союзу. «Майно треба розділити між країнами. А як це зробити, механізму поки не знайдено» — сказав він. Раніше керівник справами Президента Росії Володимир Кожин заявив, Україна повинна передати Росії всю власність колишнього СРСР.

 

О. Черненко   

 

Читайте также по теме