ГолосUA
15:38 17/12/2008

Найвпливовіші українці — Тимошенко, Ющенко та Ахметов

Журнал «Фокус» традиційно оприлюднив імена двохсот найвпливовіших українців.

Як повідомив головний редактор тижневика Михайло Гладкий, у першій десятці рейтингу (по порядку) — Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко, Ринат Ахметов. Віктор Янукович, Ігор Коломойський, Володимир Литвин, Дмитро Фірташ, Віктор Балога, Леонід Черновецький та Віктор Пінчук.

Михайло Гладкий зазначив, що основна мета цього рейтингу — оцінити вплив та відповідальність людей, від яких в першу чергу залежатиме життя країни в найближчому майбутньому. Визначала їх група експертів з числа відомих політологів, економістів, соціологів.

Журнал «Фокус» публікує рейтинг уже вдруге. Як зауважив Михайло Гладкий, список цього року поповнився 50-ма новими іменами, що зумовлено значним зростом впливу економічного сектору та «сірих кардиналів».

50 учасників рейтингу — бізнесмени, багато з яких фігурують в списку самих багатих людей України. «Світова фінансова криза змусила українських олігархів працювати більш енергійно на політичній арені. Тепер більшість із них можуть зберегти свій бізнес тільки за допомогою держави та її фінансів», — вважає головний редактор «Фокусу».

 

Читайте также по теме