ГолосUA
08:57 04/01/2011

Наливайченка непокоїть тиск на Філарета

Голова Політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко висловив занепокоєння у зв’язку з заявою Святійшого Патріарха Філарета щодо фактів переслідування Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 

Про це повідомили у прес-службі партії «Наша Україна».

«Ми вважаємо, що в Україні спостерігається не лише згортання демократичних процесів, але й наступ на гарантовантовану Конституцією свободу совісті. Сьогодні влада, яка зобов’язана діяти згідно з конституційним принципом відокремлення церкви від держави, дає хибний та недалекоглядний сигнал усім віруючим людям в Україні, засвідчуючи неприховану прихильність виключно до однієї церковної конфесії», – заявив Наливайченко.

На його переконання, у рамках пострадянської бюрократичної логіки такі дії, по суті, означають оголошення чиновницької війни релігійній злагоді в Україні. «Така політика неминуче покриватиме релігійне рейдерство , захоплення храмів, попрання духовних потреб наших громадян», – вважає голова Політради «Нашої України».

«Йдучи таким неправильним шляхом влада не лише віддаляється від ідеї Єдиної Помісної Церкви, а й стає ідейним продовжувачем більшовицьких переслідувань та репресій проти Української Церкви в ХХ столітті», — впевнений Наливайченко.

У зв’язку з цим політична партія «Наша Україна» висловила підтримку Українській Православній Церкві Київського Патріархату та мільйонам її віруючих.

«Ми звертаємось до всіх віруючих громадян, незалежно від їх конфесійної приналежності: попри будь-які нерозумні дії, як державних, так і церковних чиновників, давайте разом дбати про духовну єдність у духовному домі – без наступу на права інших віруючих – та діяти задля утворення єдиного українського храму. Сподіваюсь, що таку думку, яку, впевнений, поділять мільйони українців, влада все таки почує», – наголосив В.Наливайченко.

 

Читайте также по теме