ГолосUA
05:01 02/09/2010

Наливайченко поскаржиться на Табачника в Гаазький суд

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою притягти до кримінальної відповідальності Табачника за заперечення, що Голодомор був геноцидом українців.

Під Табачником знову захиталося крісло міністра Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вимагає притягти міністра освіти й науки Дмитра Табачника до кримінальної відповідальності за заперечення того, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби громадської ініціативи "Оновлення країни", лідером якої є Наливайченко.

Екс-голова СБУ зазначив, що заяви Табачника щодо Голодомору 1932-1933 років прямо суперечать статті 2 закону "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", у якій визначено, що публічне заперечення Голодомору є наругою над пам’яттю мільйонів його жертв й є протиправним.

Наливайченко повідомив, що "Оновлення країни" звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою притягти до кримінальної відповідальності Табачника за порушення закону й заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду українського народу.

Громадська ініціатива закликає депутатів, особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей як найбільш постраждалих у ті роки, винести на розгляд Верховної Ради постанову про відставку Табачника з посади міністра за порушення законодавства.

Наливайченко наголосив, що чиновники, які заперечують факт злочину, діють незаконно й підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі.

Нагадаємо, 31 серпня Табачник заявив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні не був геноцидом українського народу. Голод був політичним руйнуванням селянства як соціального класу, але не мав етнічних характеристик, зазначив він.

 

Читайте также по теме