ГолосUA
10:59 20/10/2008

Наміри закрити Інститут країн СНД в Україні його керівникам не подобаються

Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов вважає політичною провокацією наміри закрити Інститут країн СНД в Україні.

За його словами, заява виконувача обов"язків голови СБУ Валентина Наливайченка про закриття Інституту країн СНД в Україні це — «провокація, яка генерується на одній вулиці міста Києва». На думку Володимира Корнілова, за намірами закрити інститут стоїть Секретаріат Президента, а отже Віктор Ющенко таким чином «проводить підготовку до президентських виборів та показує її антиросійську сутність».

Володимир Корнілов також підкреслив, що звинувачення СБУ у спростуванні факту Голодомору та антиукраїнській діяльності не є правдивими. «Ми спростовували факт геноциду, а не факт голоду 30-х рр. у Західній Україні», — сказав він. Корнілов вважає, що СБУ поширює фальшиві документи та фотографії про діяльність УПА.

Серед членів Інституту країн СНД — Костянтин Затулін та деякі інші російські політики, яких СБУ оголосила персонами нон-грата за антиукраїнські заяви.

 

Читайте также по теме