ГолосUA
15:39 23/09/2009

Напередодні Великої двадцятки: які головні теми саміту?

Цього тижня, пише видання The Washington Post, у американському місті Піттсбурзі пройде саміт Великої Двадцятки, де зберуться представники всіх провідних країн світу.

 

Основними темами саміту стануть: аналіз досягнень з оздоровленню світової економіки після останнього аналогічного саміту у квітні місяці та визначення економічного курсу світових лідерів після подолання кризи.

 

У квітні держави-члени "двадцятки" обіцяли скоординувати свої зусилля на боротьбі зі світовим спадом, посилити регуляцію світової фінансової системи і потроїти ресурси Міжнародного валютного фонду, нагадує видання.

 

"Починаючи із квітня, відбулося пом’якшення кредитно-грошової політики разом із підвищенням витрат на стимулювання економіки. Ці заходи однозначно дали позитивний результат для процесу одужання світової фінансової системи, адже можна спостерігати тенденції економічного зростання у США та Китаї"- зазначається у публікації.

 

Однак, наголошує видання, не слід радіти передчасно, і тому міністри фінансів та голови центральних банків "двадцятки" мають протягом саміту узгодити, яким чином вони будуть продовжувати стимуляцію економіки, до того часу поки не відбудеться її остаточне одужання.

 

The Washington Post вказує, що за підсумками саміту, представники кожної країни-учасниці проведуть прес-конференції і випустять комюніке, де будуть зазначені основні кроки подолання економічної кризи. Скоріше за все, держави підтримають зусилля зі стимуляції економіки та почнуть аналізувати стратегії виходу із неї. Ще одне питання, яке внесено до порядку денного — це боротьба із протекціонізмом.

 

Л.Дубенко

 

Читайте также по теме