ГолосUA
13:31 17/06/2010

Наприкінці липня Київрада оприлюднить місця, де можна розташовувати кіоски

Наприкінці липня Київрада оприлюднить місця, де можна розташовувати малі архітектурні форми.

Про це повідомив виконуючий обов’язки заступника голови Київської міської державної адміністрації Віктор Сівець під час засідання Київради, передав кореспондент ГолосUA.

«Робота по встановленню цих місць вже ведеться. І ми сподіваємось, що наприкінці липня ми вже чітко отримаємо цю схему, де можна буде розташовувати малі архітектурні форми», — заявив чиновник.

За його словами, розробкою такої схеми займається головне управління КМДА містобудування та архітектури. А також головне управління земельними ресурсами міськадміністрації.

Чиновник зазначив, що наразі в Києві це питання не вирішено і кіоски встановлюються без належної дозвольної документації будь-де.

За його словами лише 3,5 тисячі МАФів у Києві мають всю необхідну дозвольну докуметацію включно із правом оренди земельної ділянки, в той час як всього у Києві нині нараховується понад 22 тис. кіосків.

В. Сівець наголосив, що за попередніми оцінками до десяти тисяч кіосків, розташованих в Києві після оприлюдення згаданої схеми зможуть залишитися на своїх місцях, за умови збору усіх необхідних документів.

Також чиновник нагадав, що майже щодня КМДА проводить демонтаж незаконно встановлених кіосків. Так, з початку року було демонтовано близько тисячі МАФів. Протягом квітня-травня — 730 кіосків. Однак, паралельно із демонтажем, зростає кількість незаконно встановлених кіосків.

До речі, адмінітративний штраф, який можуть заплатити підприємці за незаконне встановення МАФу складає 140 грн.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме