ГолосUA
16:24 30/08/2010

Нардепи нарешті здали заяви про сумісництво на робочому місті

Голова парламентського Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР Володимир Макеєнко за літо зібрав заяви народних депутатів, які суміщають роботу депутатів з іншою діяльністю.

"Всі депутати, в тому числі губернатор Львівщини Василь Горбаль (ПР), голова Держмитниці Ігор Калетник (КПУ), керівник" Укрспецекспорту "Дмитро Саламатін і губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін — всі віддали свої заяви", — заявив Макєєнко.

Однак, за його словами, бракує заяви глави Держкомлісгоспу Миколи Шершуна (Блок Литвина) і губернатора Вінницької області Миколи Джиги. Макєєнко стверджує, що він продовжує вести переговори з Володимиром Литвином щодо складання повноважень Шершуна і сподівається, що свої повноваження складе його однопартієць Микола Джига.

Разом з тим одне джерело відзначило, що Микола Джига не має наміру розлучатися з депутатським мандатом, оскільки йому не подобається робота в регіоні. Він має намір наслідувати приклад Ярослава Сухого і повернутися з губернаторської посади у Верховну Раду.

Крім того, інше джерело в Блоці Литвина відзначило, що "литвинівці" і "регіонали" зацікавлені в тому, щоб Шершун склав свої депутатські повноваження, тому що "наступним у парламент повинен зайти людина Василя Хмельницького".

Нагадаємо, перед літніми канікулами у ВР було 10 депутатів-сумісників: 7 — з Партії регіонів, 2 "литвинівця" і один комуніст. Вони будуть отримувати депутатську зарплату і привілеї як мінімум до 7 вересня.

Конституція містить пряму норму, згідно з якою заборонено суміщати депутатство з будь-якою іншою діяльністю. Основний закон дає 20 днів на те, щоб депутат, призначений у виконавчу владу, склав свої повноваження.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме