ГолосUA
12:08 17/11/2010

Нардепи не хочуть, щоб шахтарям компенсували оплату комунальних послуг

 

Парламент не прийняв за основу та направив на повторне перше читання до профільного комітету проект закону "Про внесення змін до Гірничого закону України щодо компенсацій за оплату комунальних послуг". Законопроект підтримав тільки 161 народний депутат.

Проект закону ініціювали народні депутати від БЮТ-Б Наталя Королевська та Михайло Волинець. Документ передбачає внесення змін до статей 43 та 48 Гірничого закону України в частині закріплення прав та поліпшення соціальних гарантій категорій працівників, що проживають у будинках, які мають не центральне опалення, а будь-яке інше індивідуальне непічне опалення.

Метою запропонованого проекту є надання однакових соціальних гарантій працівникам діючих та ліквідованих вугледобувних підприємств, що проживають у будинках з різними видами опалення при отриманні компенсацій за оплату комунальних послуг. /> Зазначимо, законом України "Про підвищення престижності шахтарської праці" у Гірничий закон України була внесена норма, яка передбачає, що особи, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках, що мають центральне опалення, отримують компенсацію за оплату електроенергії, газу та центрального опалення житла.

У пояснювальній записці законопроекту зауважено, що на сьогодні є категорія людей, які проживають у будинках, що переведені з центрального опалення на самостійне опалення квартир за допомогою встановлених у них котлів. Але у Гірничому законі України питання виплати компенсацій таким особам не врегульовано, що ставить в нерівне становище шахтарів, які проживають у будинках з різними видами теплозабезпечення.

Читайте также по теме